Pieter Post „THE TURTLE“

Pieter Post „THE TURTLE“

Nyderlandai
Spektaklio kalba: anglų k.
Įėjimas nemokamas

Trukmė: 30 min.

Pasidabinęs skrybėle ir dryžuotu kostiumu, istorijų pasakotojas Pieteris Postas stebi, kaip jo vėžliukas stumiasi į priekį. Nuo Kanto iki Šopenhauerio, nuo Bodlero iki Mikės Pūkuotuko, jis pasakoja apie meną nieko neveikti. Subtili ir linksma filosofijos pamoka mažiems ir dideliems.

Naujajame komiškame gatvės teatro spektaklyje „Vėžlys: nieko nedaryti yra sunkus darbas“, Pieteris Postas išbando ribas. Jo tyrinėjimų apie tinginystės ir nuobodulio svarbą rezultatas – originalus ir linksmas, prieštaravimų kupinas spektaklis.

Siekiant pabrėžti nieko neveikimo svarbą, spektaklis prasideda trumpa ir absurdiška įžanga. Tai 35 knygos, kuriose sukaupta įvairių tyrimų atradimai ir išmintis, literatūros pasaulio personažai ir naujausios žinios iš pastarojo meto publikacijų.

Antroji spektaklio dalis – tinginystės pratybos. Tikra odisėja publikai ir vėžliui. Vėžliukas stumiasi sulig kiekvienu rankenėlės pasukimu. Skamba muzika. Publika stebi, kaip jis kiūtina 7 metrų ilgio medine lenta; kartais bėga, kartais eina, o kartais pasileidžia lėkte. Epinė ir humoristinė kelionė su jaudinančia pradžia, keistais triukais ir įspūdinga pabaiga.

Oskaras Vaildas: „Nieko neveikimas yra vienas sunkiausių dalykų, pačių sunkiausių ir intelektualiausių.“

Mikė Pūkuotukas : „Nenuvertinkite nieko neveikimo, tiesiog plaukimo pasroviui, klausymosi to, ko negalite girdėti, ir nesirūpinimo.“

Pieteris Postas karjerą pradėjo teatre, atsidūrė cirke, tada išėjo į gatvę, bet vis grįžta tai į vieną, tai į kitą. Komedijos ir fizinių menų artistas, apgaudinėjantis žiūrovus ir parodijuojantis viską, kas įeina į teatro, varjetė ir cirko kategorijas. Teatro kūrėjas, režisierius, rašytojas, aktorius, ceremonimeistras, renginių organizatorius ir programuotojas.

„Theaterkrant“ (olandų svetainės apie teatrą) atsiliepimas apie spektaklį (2021 m. rugpjūtis):

„Labai ypatingas šios programos numeris – Pieterio Posto pasirodymas. Kūrinyje „Vėžlys: nieko nedaryti yra sunkus darbas“ ekscentriškasis gatvės atlikėjas atiduoda duoklę tinginystei. Olandų kalba turi daug ramybę ar net nuobodulį reiškiančių žodžių, pavyzdžiui, slampinėti, dykauti, svaičioti ar ganyti debesis, tačiau šis žmogus, regis, sukasi kaip vijurkas. Savo 35 knygų rietuve Postas parodė, kad per pastaruosius šimtmečius išties daug rašyta apie nieko neveikimą, tačiau šį talentą praktiškai įvaldė nedaugelis.

Sekdamas poeto Gustave‘o Flaubert‘o pėdomis, kuris su savo nerimastingumu kovojo vaikščiodamas po Paryžių su vėžliu, Postas taip pat išleidžia vėžlį pusvalandžiui pasivaikščioti ant lentos fone skambant muzikinės dėžutės melodijai. Didžiausias pasiekimas jam tai, kad beveik niekas iš žiūrovų neišėjo nusivylęs. Kitaip tariant, jis trumpam sukūrė zen akimirką. Drąsus, bet labai sėkmingas eksperimentas.“

  • Rugpjūčio 8 d.  nuo 19:00
2024-08-08 19:00 2024-08-08 19:00 Europe/Vilnius Pieter Post „THE TURTLE“ Nyderlandai Spektaklio kalba: anglų k. Įėjimas nemokamas Trukmė: 30 min. Pasidabinęs skrybėle ir dryžuotu kostiumu, istorijų pasakotojas Pieteris Postas stebi, kaip jo vėžliukas stumiasi į priekį. Nuo Kanto iki Šopenhauerio, nuo Bodlero iki Mikės Pūkuotuko, jis pasakoja apie meną nieko neveikti. Subtili ir linksma... --- //www.kaunorajonas.lt/renginys/pieter-post-the-turtle/date-20240808 Garliavos kaimynystės parkas, Vytauto g. 134 A, Garliava, Kauno rajone